Tuesday, December 28, 2010

MESYUARAT PEMILIHAN REKABENTUK MASJID

Bandar Bukit Raja: Mesyuarat telah diadakan pada 11hb Disember 2010 (Sabtu) jam 10 pagi di Sales Gallery Sime Darby Bandar Bukit Raja. Mesyuarat telah dipengerusikan oleh Pengerusi AJK Pembinaan Masjid BBR iaitu Saudara Mohamad Nazri Mohd Nor. Mesyuarat turut dihadiri oleh 2 Penasihat iaitu Ustaz Rostam (Lembaga Zakat Selangor) dan Haji Ajran (Ketua Kampung Batu Belah).

Selain AJK Pembinaan Masjid, mesyuarat juga dihadiri oleh wakil penduduk dari taman-taman di Bandar Bukit Raja. Kata putus dicapai oleh ahli mesyuarat untuk memilih rekabentuk masjid yang memenuhi kriteria asas seperti kos pembinaan, kos penyelenggaraan, kemudahan asas ahli jemaah terutama kemudahan wuduk dan tandas, aliran trafik dan parkir, pusat pentadbiran masjid dan kemudahan para musafir.