Thursday, April 21, 2011

BROCHURE SUMBANGAN DERMA & WAKAF

Pihak Jawatankuasa Pembinaan Masjid Bandar Bukit Raja telah menyediakan brochure sumbangan derma dan wakaf sebagai bahan kempen kutipan dana.

Antara lain, brochure ini menyediakan 2 borang iaitu;
1. BORANG AKUAN WAKAF
2. BORANG SUMBANGAN DERMA

Sumbangan boleh dibuat dalam bentuk wang tunai, cek ataupun bank deraf.

Selain wang tunai, keperluan masjid juga diistilahkan sebagai sumbangan. Manakala, wakaf dana pula adalah bernilai RM100.00 setiap lot dengan keluasan 1 kaki persegi dan dengan nilai gandaan seterusnya.

Dan, kupon derma juga dibolehkan dengan nilai RM50.00 dan RM10.00 setiap keping.

Dinyatakan juga 3 kaedah pembayaran yang boleh dibuat oleh para penderma.
1. Tunai kepada AJK JKPMBBR
2. Cek atas nama JKPMBBR
3. Internet Banking/Deposit Tunai/ATM Bank CIMB Islamic pada nombor akaun 1277-0000702-105.

Di samping itu, brochure ini juga menjelaskan visi dan misi pembinaan masjid ini serta sedikit info tentang lokasi dan latarbelakang masjid ini.

Buat permulaan, 5000 unit brochure telah dicetak dan akan diagihkan bermula dari majlis PAMERAN REKABENTUK MASJID BANDAR BUKIT RAJA yang dijadualkan pada 24 APRIL 2011 di SURAU AR RAUDHAH. Majlis itu didahulukan dengan CERAMAH PERDANA oleh USTAZ TUAN ASMAWI TUAN OMAR iaitu Mursyid Imam Muda Musim Ke-2 Astro Oasis.

Jom pakat sertai...........!!