Thursday, April 21, 2011

TERIMA KASIH PADA SEMUA SUKARELA PEMASANG BANNER

Pengerusi Jawatankuasa Pembinaan Masjid Bandar Bukit Raja amat menghargai kerjasama yang ditunjukkan oleh semua sukarela yang telah membantu pihak Jawatankuasa memasang banner kepada orang ramai.

Dalam mesej SMS beliau kepada semua para sukarelawan, beliau amat terharu dengan sokongan dan diberikan meskipun cuaca pada hari berkenaan agak panas.

Gotong royong pemasangan banner telah dibuat pada 17/4/2011 bermula jam 9.30 pagi dengan cuaca 39 darjah celsius.

Gotong royong ini tamat kira-kira jam 1.30 tengahari.

Seramai 9 orang sukarelawan yang terlibat dengan dibahagikan kepada 2 kumpulan.

Selain berhadapan dengan cuaca yang terik, pihak sukarelawan berhadapan dengan tiupan angin yang kuat dan serangan serangga pada pokok-pokok yang dipanjat. Sementara itu, terdapat juga kesukaran untuk menggantung banner berkenaan ekoran jarak antara pokok/tiang ke pokok/tiang agak jauh.

Rata-rata sukarelawan berasa amat seronok dengan tugasan ini meskipun berdepan dengan pelbagai kekangan dan meletihkan.

Ada juga antara mereka yang mencadangkan agar pihak berkenaan terutama Sime Darby menyediakan tempat khas untuk sebarang banner yang diluluskan oleh pemaju bagi tujuan publisiti yang berkaitan dengan orang awam seperti ini. Lokasi paling strategik ialah di persimpangan lampu isyarat Sales Gallery dan/atau pintu-pintu masuk ke Bandar Bukit Raja.

Jom, marilah bersama-sama dengan Jawatankuasa bergiat mempromosikan kutipan dana ini demi pembinaan MASJID KITA ini.

Mudah-mudahan ALLAH SWT permudahkan segala urusan kita atas setiap sumbangan dan bantuan ikhlas yang kita hulurkan.

Amien.....