Tuesday, June 28, 2011

GERAK KERJA HEBAHAN KARNIVAL RAKAN MASJID BBR TELAH BERMULA

26 JUN 2011, BANDAR BUKIT RAJA. Satu gotong royong pemasangan banner dan bunting karnival telah diadakan pada hari ini seawal jam 9.00 pagi oleh para sukarelawan.

Surau Ar Raudhah menjadi 'port' untuk para sukarelawan berkumpul dan membuat persediaan sebelum operasi pemasangan dibuat. Seramai 13 orang sukarelawan ini telah dibahagikan kepada 3 pasukan dengan masing-masing diketuai oleh pemilik tangga iaitu Team En Ismail (Daisy), Team En Rosdan (Casabella) dan Team En Azmi (Violet).

Selain banner dan bunting, para sukarelawan juga dibekalkan dengan poster karnival untuk ditampal di surau-surau dan masjid dalam kawasan sasaran masing-masing seperti berikut;

1. Team En Ismail
- Sekitar tapak karnival
- Traffic light simpang 4 Sales Gallery ke Taipan
- Kampung Batu Belah dan sekitarnya
- Masjid Batu Belah

2. Team En Rosdan
- Persint Zapin
- Setia Alam
- Pekan Meru
- Traffic light simpang 4 Sales Gallery ke Jalan Meru
- Masjid Assyarif Meru

3. Team En Azmi
- Traffic light simpang 4 Sales Gallery ke Jalan Hj Sirat
- Persint Inang
- Klang Utama dan sekitarnya
- Sungai Kapar Indah
- Masjid Batu 4
- Masjid Sg Pinang

Sebelum itu, edaran 'flyers' juga telah dibuat melalui kepilan di akhbar pada hari berkenaan. 2 akhbar terpilih iaitu Berita Minggu dan Mingguan Malaysia telah dikepilkan sebanyak 2000 unit flyers dengan liputan ke kawasan sekitar Bandar Bukit Raja, Batu Belah, Pasar Borong Klang, Setia Alam, Meru, Kapar, Rantau Panjang, Klang Utama dan Sungai Pinang. Sesiapa yang membeli akhbar berkenaan pada hari tersebut, pastinya menemui kepilan iklan berkaitan hebahan ini.

Manakala 1000 unit flyers lagi akan dibuat edaran menggunakan kaedah yang sama pada keluaran Jumaat (1/7/2011) nanti melalui akhbar KOSMO dan HARIAN METRO.

Sementara itu, 1000 unit flyers akan diedarkan ke peti surat penduduk BBR dan sekitarnya melalui persatuan penduduk masing-masing mulai 29 Jun 2011.

JAWATAN KOSONG:
Kepada sesiapa yang berkesudian untuk mengedarkan flyers kepada warga penduduk di sekitar BBR ini, bolehlah menghubungi En Faizul (013-9849859) bagi satu daripada tugasan berikut ;

1. Edaran flyers di Pasar Malam Klang Utama - Rabu 29/6/2011 jam 8.00 malam
2. Edaran flyers ke kenderaan jemaah Solat Jumaat Masjid Batu Belah - Jumaat 1/7/2011 jam 3.00 tghri
4. Edaran flyers ke kenderaan jemaah Solat Jumaat Masjid Meru - Jumaat 1/7/2011 jam 1.00 tghri
5. Edaran flyers ke kenderaan jemaah Solat Jumaat Masjid Batu 4 - Jumaat 1/7/2011 jam 1.00 tghri