Tuesday, June 28, 2011

PERUTUSAN PENGERUSI JPMBBR SEMPENA KARNIVAL RAKAN MASJID

PENGERUSI
JAWATANKUASA PEMBINAAN MASJID BANDAR BUKIT RAJA (JPMBBR)
DALAM LAMAN SOSIAL FACEBOOK
GROUP "RAKAN MASJID BANDAR BUKIT RAJA"
MENYERU SEMUA AHLI FACEBOOK DAN MASYARAKAT DI SINI
UNTUK SAMA-SAMA HADIR MENGIKUTI PROGRAM KARNIVAL
YANG DISAJIKAN..........

Assalammualaikum Wmt.Wbt,

Kepada semua ahli Facebook Rakan Masjid Bandar Bukit Raja,

Sahabat-sahabat sekalian,

Adalah semua sedia maklum bahawa pada 2hb Julai hari Sabtu ini akan berlangsungnya satu program yang julung-julung kalinya dianjurkan oleh jawatankuasa pembinaan Masjid Bandar Bukit Raja (JPMBBR) yang dikenali Karnival Rakan Masjid Bandar Bukit Raja.

Jawatankuasa penganjur yang diketuai oleh En.Azahar (Tiimbalan Pengerusi JPMBBR) bersama dengan para ajk beliau sedang membuat persiapan rapi untuk memastikan semua program yang dirancang dapat berjalan dengan sempurna dan lancar.

Justeru, saya bagi pihak JPMBBR dengan segala hormatnya menjemput sahabat-sahabat sekalian bersama seisi keluarga berkunjung ke tapak karnival pada 2hb Julai ini untuk menyaksikan pelbagai program, bahan pameran serta jualan yang bakal disajikan kepada para pengunjung.

Pihak penganjur juga turut menyediakan satu ruang pameran khas daripada JPMBBR yang akan mempamerkan Model Rekabentuk Masjid Bandar Bukit Raja dan semua aktiviti JPMBBR sepanjang tahun bermula 2009 hingga kini.

Selain daripada itu, pihak JPMBBR juga akan membuka kaunter penerangan kepada para pengunjung karnival bagi menjelaskan mekanisma sumbangan wakaf / derma untuk Tabung Dana Pembinaan Masjid BBR.

Saya juga menyeru kepada sahabat-sahabat sekalian agar dapat bersama-sama dengan ahli jawatankuasa untuk menunaikan Solat Maghrib diikuti Solat Hajat Perdana di tapak karnival. Kita berdo'a bersama-sama kepada Allah SWT agar memudahkan segala urusan pembinaan masjid hingga terlaksana, mengeratkan lagi Ukhuwwah Islamiyah dikalangan para ajk & para penduduk BBR khususnya dan dipohon supaya Allah SWT membuka hati umat Islam dimana-mana jua untuk menghulurkan sumbangan wakaf mahupun derma ikhlas kepada Tabung Dana Pembinaan Masjid.

JOM DATANG !! DATANG JANGAN TAK DATANG BERSAMA KELUARGA

Yang melaksanakan amanah,